• 3 sjalottløk
  • 2,5 dl melk
  • 3 egg
  • Salt og pepper
  • 500g karbonadedeig
  • 100g loff
  • 3 hvitløksfedd
  • 1/2 rød chili

Kjør loff, hvitløk, chili, løk og melk i en kjøkkenmaskin til en jevn masse. Bland inn karbonadedeigen og tilsett eggene ett og ett. Smak til med salt og pepper og trill til små kjøttboller. Stek dem i varm panne.

Tomatsaus

  • 2 sjalottløk
  • 4 hvitløksfedd
  • 4 ss frisk koriander
  • 4 ss frisk basilikum
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 1 ss sukker
  • 2 ts tomatpure
  • Salt og pepper

Hakk løk og hvitløk. Fres dette sammen med urtene i olje. Ha i tomater og vann og la sausen trekke på svak varme i ca. 1 time. Smak til med tomatpure, sukker, olivenolje, salt og pepper. Varm opp kjøttbollene i sausen før servering.

Marinade til kalvekjøtt

Bland olje, hvitløk, lime, chili, allehonde, nellik, salt, pepper og sukker. Kjøttet bør ligge i marinade ett døgn. Kan legges frossent i marinade i kjøleskapet til dagen etter.

Tilbehør til kalv

– Ovnsbakte grønnsaker

– Store skiver av blomkål med olje og havsalt