- 3 sjalottløk
- 2,5 dl melk
- 3 egg
- Salt og pepper
- 500g karbonadedeig
- 100g loff
- 3 hvitløksfedd
- 1/2 rød chili
Kjør loff, hvitløk, chili, løk og melk i en kjøkkenmaskin til en jevn masse. Bland inn karbonadedeigen og tilsett eggene ett og ett. Smak til med salt og pepper og trill til små kjøttboller. Stek dem i varm panne.
Tomatsaus
- 2 sjalottløk
- 4 hvitløksfedd
- 4 ss frisk koriander
- 4 ss frisk basilikum
- 1/2 dl olivenolje
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl vann
- 1 ss sukker
- 2 ts tomatpure
- Salt og pepper
Hakk løk og hvitløk. Fres dette sammen med urtene i olje. Ha i tomater og vann og la sausen trekke på svak varme i ca. 1 time. Smak til med tomatpure, sukker, olivenolje, salt og pepper. Varm opp kjøttbollene i sausen før servering.
Marinade til kalvekjøtt
Bland olje, hvitløk, lime, chili, allehonde, nellik, salt, pepper og sukker. Kjøttet bør ligge i marinade ett døgn. Kan legges frossent i marinade i kjøleskapet til dagen etter.
Tilbehør til kalv
– Ovnsbakte grønnsaker
– Store skiver av blomkål med olje og havsalt