• 600 gr lammestek uten ben
  • 2 hvitløkfedd i skiver til lammet
  • 4 hvitløkfedd i skiver som tilbehør i pakken
  • 4 små løk i skiver
  • 4 poteter i skiver
  • 4 små gulrøtter delt i fire biter
  • Salt & pepper
  • 200 gr fetaost
  • 4 ss nypresset sitronsaft
  • 4 ss smeltet smør
  • 8 ss rødvin
  • 1 ts oregano
  • 1 ts mynte

Del kjøttet i fire stykker. Lag fire snitt i hver og stikk inn små skiver med hvitløk. Ta et passende stykke aluminiumsfolie slik at det blir plass til alle ingrediensene inni. Smør litt smør på folien. 

Legg et stykke kjøtt på folien sammen med poteter, gulrøtter, løk, hvitløk og litt fetaost i terninger. 

Hell over sitronsaft. Krydre med pepper, salt, oregano og mynte. Lag tre pakker til. Brett godt slik at det blir tett. Tilsett gjerne 2 ss rødvin i hver av de fire pakkene. Løft hjørnene litt opp så saften ikke renner ut. Kok dem i ovn på 175°C i 90-120 minutter. 

Dette er opprinnelig en rett som ble laget av greske gjetere. Det er viktig at saften som kommer under kokingen forblir i innpakningen.

Marinade til lam

50/50 med olje og appelsinmarmelade, en liten dash rosepepper, salt og pepper. Kjøttet bør ligge i marinade ett døgn. Kan legges frossent i marinade i kjøleskapet til dagen etter.

Tilbehør til lam

Ratatouille: Ta like deler av gul og grønn squash, aubergine, rød paprika og løk og stek dem i stor stekepanne med høye kanter i nøytralolje. Stek dem til det blir gyldent, og tilsett en boks tomatpurè, fin hakket hvitløk, timian, oregano, sukker, salt og pepper.